Systeemonderzoek toegankelijkheid
Met een systeemonderzoek toegankelijkheid ontzorg je je klanten. Je bent leverancier van een systeem die centraal wordt beheerd (bijvoorbeeld een SAAS-oplossing). Jij zorgt ervoor dat technisch alles op orde is en dat er één rapport wordt opgeleverd die de toegankelijkheid van jouw systeem beschrijft. Jouw klanten hoeven nu enkel nog een deelonderzoek te laten uitvoeren naar datgene waar ze zelf verantwoordelijk zijn: de content. Soms komen daar nog stijlelementen bij zoals de gekozen huisstijlkleur en eventueel wat maatwerk.
Win-win situatie
Voor de leverancier betekent het dat deze onderbouwd een toegankelijk website of webapplicatie heeft opgeleverd. Je kunt het zien als een uitbreiding van je dienstverlening naar je klant. Prospects hebben direct het bewijs in handen dat jouw product goed is.
Klanten zorgen zelf voor een rapport waarin hoofdzakelijk bevindingen zullen staan die ze zelf moeten oplossen. Dat onderzoek is aanzienlijk kleiner en daarmee besparen klanten veel op de kosten van een compleet onderzoek.
Werkwijze
Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van de Web Content Accessibility Guidelines 2 (WCAG 2.1). Maar om er te komen ga je met mij een traject in waarin we eerst alles op orde brengen. Neem vrijblijvend contact op om te bekijken wat er zoal moet gebeuren.
Kosten
Dit hang volledig af van de werkzaamheden, de status van het systeem (hoe toegankelijk is het al?) en de kennis van de developers.
Toegankelijkheidsverklaring
Voor overheden is de toegankelijkheidsverklaring verplicht. Het rapport van het systeemonderzoek en het rapport van het deelonderzoek vormen gezamelijk het bewijs van conformiteit. Ik ondersteun overheden bij het opstellen van verklaringen. Leveranciers hoeven niet ook zelf een verklaring op te stellen (mag wel natuurlijk).
Andere diensten die op het systeemonderzoek aansluiten:
- Tussentijdse checks van nieuwe of gewijzigde onderdelen
- Training nieuwe medewerkers en kennis op peil houden bestaande medewerkers.