Technologieën voor webcontent bieden tal van mogelijkheden om de structuur en betekenis van content vast te leggen. Gebruik van de eigenschappen van een technologie voor webcontent zoals bedoeld in de specificatie zorgt er voor dat de betekenis van content op zo eenduidig mogelijke wijze wordt vastgelegd.
Daardoor:
U.1.1 Semantisch correcte opmaak: Pas opmaaktalen toe op de in de specificatie beschreven wijze. (Niveau A)
A
Van de verschillende technologieën voor webcontent zijn met name opmaaktalen bedoeld om de structuur en betekenis van content eenduidig vast te leggen. De huidige generatie opmaaktalen maakt daarvoor gebruik van elementen en attributen.
Sommige elementen lenen zich ook voor het creëren van lay-out effecten. Deze praktijk stamt uit een tijd dat de technische mogelijkheden voor visuele presentatie beperkt waren. Nog steeds worden regelmatig elementen uit een opmaaktaal gebruikt voor lay-out. Voor lay-outdoeleinden zijn al lang betere alternatieven beschikbaar. Die alternatieven worden breed ondersteund door user agents en de kennis om ze toe te passen is algemeen beschikbaar.
Het beperken van het gebruik van elementen tot het doel waarvoor ze zijn gecreëerd - en dus niet voor presentatie-effecten - is een eenvoudige en doeltreffende manier om complicaties te vermijden.
formele manier om content te annoteren, gebruik makend van in de content aangebrachte markeringen waarmee de structuur en betekenis worden vastgelegd. Deze markeringen bieden een user agent informatie over hoe de content dient te worden verwerkt en weergegeven
aanwijzing in een opmaaktaal
specifieke eigenschap van een element
alle software die webcontent voor gebruikers ophaalt en presenteert
Voorbeeld: webbrowsers, mediaspelers, plug-ins en andere programma's - waaronder hulptechnologieën - die helpen bij het ophalen en weergeven van en het interacteren met webcontent.
Elk genummerd item in deze sectie staat voor een techniek of combinatie van technieken die afdoende wordt beschouwd om aan dit succescriterium te voldoen. Met de genoemde technieken wordt pas aan het succescriterium voldaan indien ze in overeenstemming zijn met de conformiteitseisen.
Toepassing van elementen voor het in de specificatie beschreven doel, in plaats vanwege het presentatie-effect in gangbare user agents
Hu8: Gebruik tabellen voor het weergeven van tabeldata en niet voor het realiseren van presentatie, zoals kolomweergave (HTML)
Hu9: Gebruik het HTML element blockquote
voor het weergeven van (lange) citaten en niet voor het realiseren van presentatie, zoals inpringen van tekst (HTML)
Toepassing conform een van de afdoende technieken uit succescriterium 4.1.1 [Parsen]:
G134: Webpagina's valideren
G192: Volledig conform specificaties
H88: Gebruik van HTML volgens de specificatie (HTML)
Garanderen dat de webpagina's kunnen worden geparst door middel van een van de volgende technieken:
SL33: Goedgevormde XAML gebruiken om een Silverlight gebruikersinterface te definiëren (Silverlight)
Opmerking: Voor aan dit succescriterium verwante afdoende technieken, zie ook de sectie afdoende technieken van succescriterium 1.3.1 Info en relaties
Als een 'gangbare fout' uit deze sectie van toepassing is, dan wordt niet aan het succescriterium voldaan.
(Er zijn nog geen gangbare fouten gedocumenteerd)
Voor aan dit succescriterium verwante gangbare fouten, zie ook de sectie gangbare fouten van succescriterium 1.3.1 Info en relaties
De volgende content op deze pagina heeft de status 'normatief' en is ongewijzigd overgenomen uit het normdocument Webrichtlijnen versie 2: